im freeeeeeeee

Wednesday, September 14, 2011
Amboi title huhu. free from what tu?? fikir-fikirkan hehe erm actually syukur bangat seh montaj-montaj sudah settle so now leh focus pada benda lain pulak, sebelum tu nak share sikit montaj yang simple nie click to SOHFaNZZ E-family Stress

& kepada sesiapa yang stress tu try la wat test kat sini so sama-sama la kita tengok resultnya sejauh manakah tahap stress kome ea..


dan satu lagi montaj untuk I-inova 2011 but after perasmian nanti akan ku share montajnya mana la taw dok share-share tetiba ade job kan huhu yabedabedu le hehe.

Doa & harapan disamping usaha yang berterusan moga-moga dimurahkan la rezqi teman nie.. bila xkeghoje nie sikit-sikit nak emo, sikit-sikit nak emo ye la kan kepala nie mikir je ..plannye banyak tapi sume kena hold dulu mmmm. tapi bila free-free macam nie baru baru la boleh update blog ke or create new entry ke kan ish xsama ke tu huhu :)

Alhamdulillah semalam juga baru la kompem peyertaan untuk join 3D animation(3D Post & Production) MSC Malaysia Job Camp programme .



yeppeee passion gilos nak join.. mohon pada readers sume doakan kejayaan teman le ye and hopefully sumenya berjalan lancar.. suffer kot skrg nie huhu

mohon ampun dan maaf le pada yang mmana terasa ke apa ngan aku nie yela tengah-tengah mental disorder nie layan orang pun cam nak tak nak je huhu.. maaf zahir batin yeee

Tanam Anggur di Taman Astakona

Monday, September 5, 2011
Hehe memandangkan hari nie merupakan hari menanam anggur sedunia untuk aku so aku nak la share something bab-bab yang berkaitan dengan anggur nie huhu.. baru la taw Ya Rabbi.. gilos upenya kalau tak keje nie mak ai musan musan musan. yang paling musan tue bila selok poket wow!! kenapa kosong ecece wat-wat tak faham lak ye grrrr :P nak jumpa kengkawan sibuk kejenya satu hal.. yang dah kawen pun sure la makin banyak komitmen so kesimpulannya melanggut la tengok anggur nak membusat huhu

cantik plak anggur2 tukan geram plak nengoknye huhu..


cepat la kursusnya ha. bila tak keje nie mula la nak wat keje y ngang-ngang sikit mcm

jadi Tugu Negara ke.. or



wat album advance skit ala-ala linkin park hehe.. xpon


belajar arrangement music ngan Mike Tompkins


by the way de je keje kena wat tp enggak nentu sih pendapatannya.skrg ngah wat montage Wanita*Keluarga*Stress so wanna create my mood yeppy wooo .. maaaari mari mari idea ooooooi come come...come to ur dada come ....

My Dream Car

Monday, August 22, 2011
Kalau cerita pasal kereta huhu sure masing-masing ada impian so aku separate 3 klu bab-bab kereta nie 1st kereta Impian(xmampu milik) hehe kira nie stok berangan la ,2nd longterm (mampu milik) ,3rd short term (mampu milik)haaaa so entry hari nie memandangkan aku berjalan jauh hari nie sambil-sambil mata melihat lihat kereta-kereta yang best dan sesampai je rumah terus ku mencapai laptop tuk share something dalam blog aku yang dah lama senyap nie ha..



Kita terjah masuk plak ....



Wow!!! Naza Forte 1.6SX la menjadi idaman terbaru teman.. menepati ciri-ciri yang dikehendaki hehe bila la nak merasa pakai ye haha jom kita tengok
Naza Forte Specification <--- klik le ye :) tak kenal maka tak cinta ececeh.

Designnya smart, tak terlalu vogue, erm tak try test drive lagi mmm haha ni my longterm plan for first car so nak share plak option yang 2nd car tuk longterm plan hehe..

Haaa nie dia my dream car ...Honda City 2009



jom kita tgk specification dan interiornya..



Zzzzzzz huhuhu

Durian Runtuh!! Offer 10 Akhir Ramadhan



Alhamdulillah lastly kita sekarang berada dipenghujung malam 10 Ramadhan justeru itu jom kita cari lailatulqadr iaitu lailatul qadri khairun min alfi shahr malam yang terbaik dari seribu bulan, WOW!! bak kata Al fadhil Ustaz Harundin dalam Astro channel 106 talk show manisnyeee kurma ini :P (Semanis Kurma),yang mana andai rezqi kita terpilih ketemu malam tue baca al Quran je dah menyamai baca al Quran sepanjang hayat kita tu babe!! pegh best2... tue belom solat malam lagi... zikir lagi.... Segala doa dimakbulkan without hijab tue huyyo ... Offer best tue..

Andai letih sangat la bak kata Ustaz td g masjid duduk niat i`tikaf masjid je sudeeee.. automatik terjoin skali..erm bila fikir sendiri balikkan , mak ai senang je jalan Allah tu bagi tapi kita try la muhasabah balik diri kita nie.. nak keeeee tak nak kan ermmmm. Malam yang datang nie pun bukan hari-hari ...setahun sekali dan orang-orang yang terpilih je dapat join malam nie so jom kita panjatkan doa moga diketemu malam yang dinantikan tue.

Lagi satu haaa malam tu bukannya leh senang-senang selak aaaaaaaaa dah jumpaaaa hehe cam main nyorok-nyorok plak.. tanda-tandanya akan diketahui adalah keesokan harinya nie base on Hadis yakni sumber kedua kita after Al Quran. ade cerita-cerita mungkin dari Ahli bijak pandai Islam mereka diberi kelebihan melihat tanda-tanda tu ada yang mengatakan pokok ruku` menghadap kiblat, air di perigi tiba-tiba beku masa nak ambik wudhu dan sebagainya

Conclusion yang nak dibawa disini Jom kita kecapi dah hayati malam terbaik nie bukan senang nak jadi senang & bukan susah nak jadi susah .

sedikit perkongsian

Allah mengampunkan hamba-Nya yang menghidupkan malam itu dengan penuh rasa keimanan dan pengharapan.Bilakah Lailatul Qadar? Nabi Muhammad bersabda bermaksud: “Carilah Lailatul Qadar pada malam 10 terakhir Ramadan.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim). Rasulullah bersabda lagi bermaksud: “Carilah Lailatul Qadar pada malam ganjil pada 10 malam terakhir.” (Hadis riwayat Bukhari).

Daripada Aisyah RA : “Apabila masuk malam 10 terakhir Ramadhan, baginda SAW menghidupkan malam dengan beribadah, mengejutkan ahli keluarganya bersungguh-sungguh dan uzlah (menjauhi) isteri-isterinya”.
(HR Bukhari & Muslim)

Hari ini dalam sejarah..

Saturday, December 11, 2010


Haha dalam sejarah kali ni aku suka dengan no... sumenya pas aku torai2 join infosys yang telah dianjurkan oleh U aku collaboration with Mdec .. banyak untungnya joining this prog.. 1st haha makan free+sedap2 blaka(slurp). 2nd leh kenal la pape yang related with market area senang kata prog ni tuk memantapkan diri dlm masa yang sama leh cari peluang keje ngan lebih mudah la.. nampak la sikit arah tuju tue.

erm pe la best sgt beblog nie ea hehe ..leh share skit tak haha.. aku nie lama dah beblog tapi macam takde blog je haha bila nak buka je mula la memikir pe email n password blog ni ghaghagha.. belom tebuka pintu ati kot nak berblog nie..tp sedang mencuba2 ..

Eh lari topik plak.. apa yang aku nak share kat sini.. aku mula kembali mengenal apa yang aku study dulu dengan lebih rasa minat dan cinta.. pasal dulu belajo+koya haha jadi belajar tak masuk.. tahun satu la katakan ..tapi sekarang paham la sikit ..kira ok r berhijrah dari yang tak baik ke lebih baik erm tapi yang xbestnye kesedaran tu lambat skit erm ...




jadi kepada diriku teruskan la usaha anda ye ... panas gak medola oblogata nie dah lama tak main dengan no.. ok lah sampai disini sahaja coretanku yang dah lama tak menaip blog nie..

Esok de kenduri akak member kawen,3 bulan lepas g dah book suh datang hehe .. pape pon wat kakaknya Selamat Pengantin baru moga ke anak cucu .. congrate! Mabruk! yang ko bila plak nak kawen hehe (Alert! dont ask me that Q :P)



TAMMAT

Erm think-about-it :

"Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah, nescaya Allah akan mengadakan jalan keluar baginya, dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya, dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya... ( At-Talaq : 2-3)

chord guitar

Sunday, June 27, 2010

ZaLikeIt

Saturday, May 1, 2010
dis zone i`ll writing about something i obsess to do ..
Kru - Menjunjung Nama

IRON DJ / DOWNLOAD MP3 / Buy: Menjunjung Nama